BNP | FORMER PRINTING WYT, OFFICES, ROTTERDAM
409
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-409,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_3.1.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded
FORMER PRINTING WYT, OFFICES, ROTTERDAM

Transformation of printing to officeThe monumental building of the Rotterdam printing Wyt was designed in 1923 by architect W. Kromhout. After seventy-five years of loyal service, the property became vacant. In 2003, the foundation gave Historical Buildings Rotterdam commissioned to accommodate the distinctive brick building for an office job with five separate rentable hull units.The three-storey complex was a total area of 2500 m2 with the restoration and refurbishment a second life as efficient and pleasant office. It is elected for a restoration in the spirit of Kromhout. The distinctive steel frames, beautifully tiled hallways and stairwells were restored. The other rooms were made for office accommodation without the character of the building was affected. On the ground floor of the building is characterized by atmospheric management areas paneling and stained glass. On the floors above are very large and bright open spaces. On the second floor is a loft made to the attic.Drost + van Veen architects itself has taken up residence in the high-ceilinged rooms on the first floor. With simple means created an open and informal working environment: a modern designed interior in a classic brick sculpture.

 

  • PROJECT:REUSE BUILDING WYT, OFFICE UNITS, A MONUMENT
  • LOCATION:PIETER DE HOOGHWEG ROTTERDAM
  • CLIENT:HISTORICAL BUILDINGS ROTTERDAM BV
  • ARCHITECT:DROST + VAN VEEN ARCHITECTS
  • CONTRACTOR:BAM / VOLKER BOUWMAATSCHAPPIJ BV
  • REALIZATION:2004
  • © DROST + VAN VEEN ARCHITECTS